Roxher Federer është absolutisht tenisti më i mirë në histori, madje shumëkush pretendon që zviceriani është një nga atletët më të mëdhenj që sporti ka nxjerrë. Elegent, i edukuar, i sjellshëm dhe inteligjent. Asnjëherë polemik dhe kurrë pjesë e ndonjë skandali. Karriera e tij është e pabesueshme.

I impenjuar në “Australia Open”, Federer tregon për “sjelljen” e sportistëve me mediat.

“Për mendimin tim, mediat janë urë lidhëse midis nesh dhe atyre që lexojnë ose shikojnë TV. Disa lojtarë janë të rezervuar dhe janë bërë si robotë. Duhet të lirohen dhe të jenë vetvetja. Kjo është ajo që po tentoj të bëj”.

Leksion për të gjithë.

 

Share: