Vazhdon marrëdhënia dashuri-urrejtje mes FSHF dhe FFK në këto ditë shkurti. Pas urimit të presidentit të FFK-së, Fadil Vokrri, pas rizgjedhjes së Armando Dukës në krye të FSHF-së, madje edhe në anglisht, erdhi edhe një kërcënim.

Eroll Salihu, Sekretar i Përgjithshëm në FFK,  paralajnëroi FSHF-në për ftesat që po u bën talenteve dhe se kjo çështje mund të përfundonte në FIFA.

Sot ishte radha e Dukës për t’u “përgjigjur” me një urim drejt Fadil Vokrrit për 10 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Brenda urimit Duka synon bashkëpunimin e mëtejshëm vëllazëror mes dy federatave.

Por urimi i Dukës, ndryshe nga ai i Vokrrit, ka qënë në shqip. Ndoshta atij do i duhet të gjejë një “përkthyes” për të lexuar urimin.

 I nderuar z.Vokrri!

Me rastin e 10-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, kam nderin, kënaqësinë e veçantë t’ju përcjell në emrin tim dhe të të gjithë anëtarëve të familjes së madhe të futbollit, urimet më vëllazërore për këtë ditë të shënuar kombëtare, festën e Pavarësisë.

Prej 10 vjetësh si shtet i pavarur dhe sovran, Kosova tashmë, që nga viti 2016 është edhe pjesë e familjes europiane dhe botërore të futbollit, si anëtare me të drejta të plota në FIFA dhe UEFA.

Marëdhëniet tona vëllazërore dhe institucionale janë dhe do të jenë në nivelet maksimale të bashkëpunimit.

Së bashku me urimet më të mira për ju, anëtarët tuaj, dhe gjithë popullin e Kosovës, ju lutem zoti Vokrri pranoni shprehjen e konsideratës sime më të lartë.

Juaji!

Armand Duka

President i FSHF-së

 

Share: